Onze diensten

ACIN instrumenten biedt kalibratie aan voor meetinstrumenten.
Daarnaast kunnen wij ook het onderhoud en reparaties verzorgen.
Ook kunnen wij vakwerk in CNC draai-, boor- en freeswerk leveren.

Kalibratie

De meeste meetinstrumenten hebben regelmatig kalibratie nodig om optimaal te blijven presteren. Acin Instrumenten biedt kalibratieapparatuur voor iedere voeler. We kunnen ook uw voelers voor u kalibreren. We hebben een reminderservice om u te helpen herinneren dat uw instrumenten aan kalibratie toe zijn.

Kalibratie volgens standaarden
ACIN is zeer goed uitgerust voor kalibratie van meet- en regelinstrumenten. Alle kalibraties door ACIN zijn traceerbaar naar nationale en internationale standaarden. Voor drukinstrumenten kunnen wij ook een kalibratiecertificaat leveren. ACIN beschikt over eigen meetkamers en de faciliteiten die nodig zijn om kalibraties uit te voeren.

Onderhoud & Reparatie

De meeste meetinstrumenten hebben regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. ACIN instrumenten heeft een reminderservice om u te helpen herinneren dat uw instrumenten aan onderhoud toe zijn.

Daarnaast kunnen wij natuurlijk al uw meet- & regelinstrumenten repareren als het nodig is.

CNC Draai- & Freeswerk

RVP Engineering is onderdeel van ACIN en levert vakwerk in CNC draai-, boor- en freeswerk van enkel stuks tot seriewerk in alle soorten metaal en in kunststoffen. Ook met conventioneel draai- en freeswerk kunnen we u van dienst zijn.

Wij leveren producten van hoogwaardige kwaliteit met een nette afwerking. We bieden een korte doorlooptijd en een scherpe prijs. Ook voor spoedklussen kunt u bij ons terecht. We zijn altijd bereid u te helpen bij de uitvoering of verdere ontwikkeling van uw product of idee.

Draaiwerk

We beschikken over twee CNC Draaibanken:

Hyundai-WIA L210LMA
De Hyundai-WIA L210LMA heeft spildoorvoer van 67 millimeter en is voorzien van een VDI- turret met de mogelijkheid om op alle twaalf posities aangedreven gereedschap te gebruiken. In combinatie met een volledig mee te programmeren C-as, kan deze draaibank ook frees- en boorbewerkingen uitvoeren, zowel axiaal als radiaal. Met behulp van het programmeerbare drukcenter kunnen er lange en/of dunne producten bewerkt worden. De klauwplaat heeft een bereik van 8 tot 210 millimeter.

Cincinnati HAWK150
De Cincinnati HAWK150 is een kleinere CNC draaibank, met een spildoorvoer van 50 millimeter. De klauwplaat heeft een bereik van 5 tot 150 millimeter.

Voor eenvoudige werkzaamheden hebben we de beschikking over twee conventionele draaibanken van de merken Colchester en Hembrug.

HyundaiCincinnati Frees
Hyundai Wia F400

Freeswerk

De Hyundai-Wia F400 is onze CNC freesbank met een tafel bereik van 800 x 460 x 520 millimeter in hoogte. Deze bank is voorzien van hogedruk koeling en luchtdruk door de spil en heeft een maximaal toerental van 8000rpm. Met o.a. Gressel Multigrip klemmen zijn we in staat om meerdere producten tegelijk op te spannen. In de loop der jaren hebben we grote aantallen opnames gemaakt voor allerlei soorten producten en samen met een kleine verdeeltafel kunnen we de meeste producten probleemloos opspannen. Ook is er een conventionele teach-in freesbank aanwezig van het merk Bridgeport.