Luchtdichtheidsmeters

Instrumenten om de luchtdichtheid van gebouwen te meten

Goede luchtdichtheid van gebouwen is van belang om te kunnen voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energieneutraal gebouw) en het EPC (Energie Prestatie Certificaat). Een betere luchtdichtheid verhoogt de kwaliteit van bouwen, het comfort en zorgt voor een lager energieverbruik. Om de luchtdichtheid (of luchtdoorlatenheid) van woningen en gebouwen te kunnen meten, hebben wij de ATT (Air Tightness Tester) en de Ultragraphyx in ons assortiment.

Efficiënte methoden in aanvulling op de Blowerdoortest

Een blowerdoortest maakt gebruik van een grote ventilator die in een deuropening wordt geplaatst. Daarmee kan de luchtdichtheid gemeten worden en het lekverlies door kieren en gaten met thermografie en kunstmatige rook in beeld worden gebracht. De blowerdoormethode is de standaard als het gaat om luchtdichtheid en vergt de nodige specialistische kennis. Wij bieden twee instrumenten waarmee enerzijds de luchtdichtheid eenvoudig kan worden gemeten (de ATT) en anderzijds lekkages al in een vroeg stadium tijdens de bouw in beeld gebracht kunnen worden (UltraGraphyx).

Luchtdichtheid meten met de ATT

De ATT maakt gebruik van het bestaande ventilatiesysteem in de woning. Er hoeft dus geen grote ventilator geplaatst te worden. De ATT meet de over- of onderdruk in een woning ten opzicht van een compact drukmeetvaatje dat dient als referentie. Door het ventilatiesysteem een aantal keren aan en uit te zetten wordt de luchtdichtheid gemeten. De ATT kan bijvoorbeeld worden ingezet om grote aantallen woningen van 1 type snel te controleren nadat enkele van die woningen zowel met de blowerdoor als met de ATT gemeten zijn.

Ultragraphyx: kieren en spleten fotograferen met geluid

Al tijdens de bouw (de bouwschil hoeft nog niet luchtdicht te zijn) maar ook in bestaande bouw worden kieren, gaten en spleten in beeld gebracht met het Ultragraphyx systeem door als het ware geluid “te fotograferen”,  een beetje zoals warmtelekken met infraroodcamera’s in beeld worden gebracht. Met UltraGraphyx worden lekkages in de bouwconstructie in detail opgespoord.

Meer informatie over luchtdichtheidsmeters

Heeft u advies nodig over luchtdichtheidsmeters of wenst u meer informatie, neem dan contact op via het mailadres  of telefonisch via +31 (0)70 – 3070703. U kunt natuurlijk ook gewoon onderstaand formulier invullen. Onze service- of verkoopafdeling neemt dan direct contact met u op.
    Cart0
    There are no products in the cart!
    Continue shopping
    0