Over Ons

ACIN instrumenten

ACIN instrumenten is producent en leverancier van meet- en regelapparatuur voor binnen- en buitenklimaat. ACIN heeft de expertise, eigen productie, kwaliteitsmerken en de reparatie- en kalibratiefaciliteiten om klanten met raad en daad bij te staan.

We hebben uitgebreide kalibratiefaciliteiten, zoals een meetlaboratorium voor druk (0..6000 Pa) opererend onder ISO-17025. Eigen producten zijn de FlowFinder® en de VentiFlow®, bekende merken zijn Rotronic en Setra.

 • Hoogwaardige meetinstrumenten
 • Eigen productie
 • Uitgebreide kalibratiefaciliteiten
 • Reparatie en onderhoud

Geschiedenis ACIN

ACIN staat voor AirConditioning INstrumenten. Het bedrijf werd opgericht in 1965 door Louis W. Zijdenbos. De heer Zijdenbos had een brede ervaring als specialist en troubleshooter bij Nederlands grootste bedrijf in het ontwerpen en contracteren van airconditioningssystemen. De heer Zijdenbos startte een instrumentmakerij voor ontwerp, productie en reparatie.

Succesvolle instrumenten waren en zijn: drukschakelaars en -regelaars, de FlowFinder® nuldrukmeter, pitotbuizen, klimaatkamers en een breed assortimenten op maat gemaakte apparatuur voor marine en industrie.

Vandaag de dag is ACIN instrumenten een groeiend bedrijf met een grote diversiteit aan activiteiten rond het meten en regelen van het binnen- en buitenklimaat. Met een hecht team werken we hard aan groei in binnen- en buitenland. Met zo’n 25 medewerkers produceren en verhandelen we onze eigen apparatuur en verzorgen we de distributie voor een groot aantal internationale fabrikanten.

RVP Engineering

RVP Engineering is een familiebedrijf dat al sinds 2001 gespecialiseerd is in metaalbewerking. Vanaf 2019 is dit bedrijf onderdeel van ACIN instrumenten.

We leveren vakwerk in CNC draai-, boor- en freeswerk van enkel stuks tot seriewerk in alle soorten metaal en in kunststoffen. Ook met conventioneel draai- en freeswerk kunnen we u van dienst zijn.

ACIN is ISO:9001 gecertificeerd

Kwaliteitsmerken

ACIN instrumenten is officieel distributeur voor Rotronic en Setra. Twee bedrijven die bekend staan om hun hoogwaardige
meetinstrumenten. Zwitserse precisie en Amerikaanse doortastendheid.
  Cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping
  0