Branches

Branches waar wij voor werken

ACIN instrumenten is producent en leverancier van meet- en regelapparatuur voor verschillende sectoren waarbij precisie enerzijds en gebruiksvriendelijk anderzijds een grote rol speelt. Zo leveren wij onder zeer uiteenlopende meetinstrumenten voor:

 • farmaceutische industrie & medical devices
 • micro-electronica, nanotechnologie en apparatenbouw
 • voedings- en levensmiddelenindustrie
 • klimaatregeling en ventilatie
 • bouw, renovatie en vastgoedbeheer
 • installatietechniek
 • defensie en marine

Cleanrooms

Voor cleanrooms hebben wij zeer uitgebreid pallet aan meetinstrumenten die de overdruk kunnen regelen en kunnen monitoren. In ruimtes waar overdruk van essentieel belang is, houden onze instrumenten ‘vervuiling’ van buiten tegen.

Cleanrooms moeten voortdurend worden gecontroleerd op het correcte functioneren. Monitoringprocessen kunnen met een bepaalde interval of volcontinue worden uitgevoerd waarbij microbiologische vervuiling in de lucht of het aantal stofdeeltjes worden gemeten.

Ook voor het meten en vastleggen van de relatieve temperatuur en vochtigheid, beschikken wij over verschillende oplossingen. Veel van  onze voelers, dataloggers, handmeters, transmitters en AW-meters hebben hun weg naar verschillende afnemers in de levensmiddelentechnologie al gevonden.

Meetinstrumenten Cleanrooms
Flowmeter FlowFinder Mk2

Klimaatregeling en ventilatietechniek

Ten behoeve van verschillende in de bouw, installatietechniek en klimaatregeling, leveren wij handige instrumenten waaronder luchtsnelheidsmeters, luchtsnelheidstransmitters en luchthoeveelheidsmeters. De door ons ontwikkelde flowmeters Ventiflow-mk2 en Flowfinder-mk2 worden zijn inmiddels niet meer weg te denk uit de Nederlandse installatiebranche.

Bijna Energieneutraal Gebouw

Het Bouwbesluit stelt hoge eisen aan de luchtdichtheid van gebouwen. Dit om bij te dragen een de energiezuinigheid van gebouwen. De BENG-eis nog strenger dan het Bouwbesluit, maar veel bouwbedrijven wensen daar nu al aan te voldoen. Bedrijven in de bouwbranche voorzien wij van geavanceerde meetapparatuur om de luchtdichtheid van gebouwen te kunnen meten.

Twee innovatieve luchtdichtheidsmeters spelen hierbij een belangrijke rol. De door ACIN ontwikkelde Air Tightness Tester die in 2020 nog de VSK Award won en de Ultragraphyx waarmee kieren, speleten en gaten overzichtelijk in beeld gebracht kunnen worden.

Meettechniek Offshore

Meettechniek offshore en maritiem

Voor verschillende opdrachtgevers in de offshore leveren wij meetinstrumenten van hoge kwaliteit. Het werken in deze risicovolle omgeving vraagt om meetinstrumenten met een hoge bedrijfszekerheid, betrouwbaarheid en snelle levering en service.

ACIN is ISO:9001 gecertificeerd
  Cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping
  0