Luchtsnelheidsmeters

Luchtsnelheidsmeting op basis van drukverschil en thermisch

Meting van de luchtsnelheid is gebaseerd op basis van drie meetprincipes: drukverschil, thermisch en windsnelheid. De meest bekende is een pitotbuismeting waarbij een drukverschil ontstaat door luchtstroom. Een ander veelgebruikt meetprincipe is een hittedraad meting. Het derde meetprincipe is een vaananemometer.

Toont alle 2 resultaten

Pitotbuizen

De Pitotbuis , in combinatie met een drukverschilmeter, is een instrument voor het meten van de luchtsnelheid en wordt vooral toegepast in luchtkanalen en buizen. Door te traverseren in een kanaal  kan met de Pitotbuis ook de luchthoeveelheid bepaald worden.

Pitotbuizen kunnen gebruikt worden voor het meten van debieten. Het volumedebiet is dan gelijk aan de snelheid maal de doorsnede van het kanaal waarin gemeten wordt. Met de Pitotbuis (ook wel Prandtlbuis genoemd) wordt de snelheidsdruk bepaald uit het verschil tussen de totale druk, gemeten aan de voorzijde van de Pitotbuis, en de statische druk, gemeten aan de zijkant van de Pitotbuis.

De Pitotbuis is breed inzetbaar, bij lage en hoge temperaturen en voor snelheden van 2 m/s tot 180 m/s. Er zijn verschillende types leverbaar  zoals de S-pitotbuis die geschikt is voor vervuilde lucht. Deze pitotbuizen zijn ook leverbaar met geïntegreerde temperatuurmeting.

 
    Cart0
    There are no products in the cart!
    Continue shopping
    0