Nieuw van installatie.nl:
Ventilatie vaak niet schoongemaakt

Ventilatie schoonmaak Ron Companus | Geen onderdeel van een categorie

De helft van de mensen blijkt de ventilatie niet goed schoon te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Feenstra. Toch beseft 95% van de deelnemers dat goede ventilatie vochtproblemen kan voorkomen.

40% ervaart thuis wel eens gezondheidsklachten, waarvan vermoeidheid, hoofdpijn en een verstopte neus de meeste genoemde zijn. Verder blijkt dat bijna de helft van de bewoners met een ventilatiesysteem het geluid van de ventilatiemotor als hinderlijk ervaart. Een kwart van de mensen zet daarom deze daarom wel eens zachter.

Feenstra

“De uitkomst is verontrustend”, stelt Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra. “Uit het onderzoek blijkt ook dat veel van de ondervraagde Nederlanders niet weten dat deze gezondheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door slechte ventilatie. En dat door goede ventilatie die klachten mogelijk weggaan.”

“Het is duidelijk dat slecht ventileren risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid. Makelaars en verhuurders zouden bewoners veel meer moeten wijzen op het gebruik van het aanwezige ventilatiesysteem. Bij woningen waarin nog geen ventilatiesysteem zit, moeten bewoners zich goed bewust zijn van het feit dat ze regelmatig deuren en ramen open zetten om te ventileren. Het kan veel lichamelijk ongemak besparen waarvan bewoners vermoedelijk niet weten dat het door slechte ventilatie komt.”

Ga naar dit artikel
    Cart0
    There are no products in the cart!
    Continue shopping
    0