Bezoek ons op de VSK!

Van 4 t/m 7 februari, Jaarbeurs Utrecht

ACIN instrumenten biedt u gratis toegang tot VSK 2020.

Klik hier voor gratis toegang

Luchtinstallaties snel en eenvoudig meten

Bekijk onze nieuwe producten op de VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari is ACIN aanwezig op de VSK-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. U bent van harte welkom op onze stand 10C017.

Tijdens de beurs demonstreren wij onze nieuwe producten die het meten van luchtinstallaties snel en eenvoudig maken. Bekijk de producten hieronder alvast en kom ze in het echt bewonderen op onze stand.

Acin thermosbeker

Kom langs en ontvang een handige thermosfles*! !

*Zolang de voorraad strekt

Air Tightness Tester

Snel en eenvoudig luchtdichtheid meten

Met de A(ir)T(ightness)T(ester) kan de luchtdichtheid van gebouwen snel en eenvoudig gemeten worden. De ATT maakt daarbij slim gebruik van het ventilatiesysteem. Het drukvaatje van de ATT dient als referentie (druk in de woning als het ventilatiesysteem uit staat). Terwijl het ventilatiesysteem een aantal keren aan- en uitgeschakeld wordt, wordt het drukverschil ten opzichte van de referentie gemeten. Uit dit drukverschil en de ventilatieluchtstroom wordt de luchtdichtheid (bijv. de Qv10) berekend. Waar nu vaak in grotere bouwprojecten met de blowerdoor alleen een steekproef wordt genomen, kan samen met de ATT de luchtdichtheid van alle woningen op een vlotte en toegankelijke manier getest worden.

ACIN instrumenten heeft met de ATT de VSK Award 2020 gewonnen! Met de A(ir)T(ightness)T(ester) kan de luchtdichtheid van gebouwen snel en eenvoudig gemeten worden.

Ultragraphyx

Kieren en spleten fotograferen met geluid

Met Ultragraphyx wordt geluid gefotografeerd zodat de relatieve grootte van kieren en lekken overzichtelijk in beeld wordt gebracht. Ultragraphyx is uniek omdat de lekkage van een constructie in een duidelijk beeld wordt omgezet, net zoals dat voor temperatuur met de infraroodcamera wordt gedaan. In een fase waar de grootte van de lekkages er nog niet toe doet, bijvoorbeeld tijdens de bouw, kan met een combinatie van warmtedetectie (thermografie) aan binnen- en buitengevels en ultrasone meting via ultrasoon golven een goed beeld verkregen worden van de luchtdichtheid (kierdichting) en de thermische isolatie.

VentiFlow-mk2

Luchthoeveelheid meten tot 100 m3/uur

De VentiFlow-mk2 is een eenvoudige volumestroommeter met als bijzondere eigenschap dat nu ook toevoer goed gemeten kan worden. Middels computerberekeningen zijn een meettrechter en stroomrichter zodanig geoptimaliseerd dat zowel toe- als afvoer volumestromen van 20 tot 100m3/uur voldoende nauwkeurig gemeten kunnen worden (±3 m3/uur bij 20 m3/uur tot  ±8 m3/uur bij 100 m3/uur*) op alle gebruikelijke ventielen, ook met schone sector.

*voorlopige specificaties

Verder laten wij zien in onze stand:

De standaard voor luchthoeveelheidsmetingen

De FlowFinder-mk2® is ontworpen voor het nauwkeurig meten van luchtdebiet ten behoeve van het inregelen en balanceren van mechanische ventilatiesystemen. Het meetprincipe is gebaseerd op de nuldrukcompensatie methode. Hierbij wordt de weerstand van het meetinstrument gecompenseerd door middel van een geregelde ventilator. Onderzoek heeft aangetoond dat de nuldrukcompensatie meetmethode de meest nauwkeurige manier van meten is voor toe- en afvoer van luchtstromen bij verschillende soorten ventielen en roosters.

RMS – voor elke toepassing

Het Rotronic Monitoring System is een modulair registratiesysteem met webgebaseerde software. Het systeem biedt maximale flexibiliteit bij de installatie en zorgt continu voor direct beschikbare gegevens. De dataloggers registreren metingen van sensoren van Rotronic of van derden en verzenden deze naar de beveiligde database. De opgeslagen informatie is direct beschikbaar voor gebruikers, ongeacht of ze toegang hebben tot de database via een pc, Mac, tablet of smartphone.

En van onze zusters Wittich & Visser en Sensor Data:

MaxiMet

GMX 550 met RSA neerslagdetector

De Maximet serie van Gill omvat hoogwaardige weerstations met veel ingebouwde intelligentie. Het model GMX550 meet 5 + 1 parameters en kan ruim 30 berekende waardes uitsturen. Het 10 minuten voortschrijdende gemiddelde van de windsnelheid bijvoorbeeld geeft een betrouwbare indicatie of de wind aan het toe- of afnemen is. Dankzij het ingebouwde kompas wordt de windrichting exact bepaald. GPS is optioneel en tussentijdse kalibratie van de windmeting is niet nodig.

Het model GMX550 heeft een aansluiting in de hals voor een externe regenmeter. Dit kan een regenmeter zijn voor meting van de hoeveelheid neerslag (een tipping bucket) of onze eigen RSA, een verwarmde regensensor met vergulde contacten. De RSA is een veel gevraagde sensor voor lokaties waar onmiddelijke regendetectie van belang is. De uitgang van de Maximet is in te stellen als serieel, SDI-12 of MODBUS.

HC100

De HC100 is een intuïtieve vocht calibrator met 4.3” touchscreen display voor het makkelijk en snel valideren van uw vochtsensoren. De meetkamer is uit een stuk gefreesd om een uniforme omgeving te garanderen met een afwijking kleiner dan 0.5%RV.

Volledig regelbaar, geautomatiseerd en simultaan valideren van 7 sensoren. De gegevens kunnen eenvoudig in csv-format naar een USB-stick geschreven worden. Tevens leverbaar met interne batterij waardoor de HygroCal100 tot wel 8 uur zonder netsnoer kan functioneren.

MSC

MSC (Multifunction Smart Calibrator) is een flexibel en universeel instrument voor het onderhoud en testen van processensoren en -meters. Met een nauwkeurigheidsklasse beter dan 0,05% voor elk type input / output biedt de MSC metingen en signaalgeneratie: analoog, digitaal, temperatuursensor en load cell. Uitgerust met een oplaadbare batterij kan de MSC externe apparaten of sensoren voeden en kan gewerkt worden tot maximaal 20 uur. Met een geheugencapaciteit tot 100.000 metingen en de volledige ondersteuning voor LabVIEW, is de MSC geschikt voor professioneel en industrieel gebruik.