Expertmeeting: Goed meten is pas weten

Workshop meetinstrumenten - goed meten is pas weten Frank Krepel | Event

Wat komt er bij kijken bij de kwaliteitsborging van zeer energiezuinige bouw en renovatie? Goed meten is niet alleen een kwestie van de goede apparatuur, je moet weten wat je doet.
Dinsdag a.s. vanaf 15:00 uur vertelt Niek-Jan Bink tijdens de expertmeeting ‘goed meten is pas weten‘ over ACIN en de ins en outs van goed meten. Klik hier en meld je snel aan!

Workshop hoogwaardige meetinstrumenten

Een van de succesvolle ontwikkelingen van ACIN is de FlowFinder®, ontwikkeld om balansventilaties in te regelen. Het instrument wordt doorgaans gebruikt voor kwaliteitsborging in de bouw. Luchtdichtheid is te meten door geluidsgolven of met een drukverschilmeter. In de workshop verteld de mede-eigenaar van ACIN u meer over de werking van de FlowFinder® en andere hoogwaardige meetinstrumenten zoals de VentiFlow®. Meer weten over hoe je naden en kieren rood laat kleuren op een monitor om ongewensten luchtstromen zichtbaar te maken? Dan zien wij je graag op de expertmeeting.

Toegevoegde waarde van ACIN

ACIN Instrumenten beschikt over onderscheidend vermogen. De wil en de passie om de instrumenten zo praktisch mogelijk te maken is wat ACIN zo bijzonder maakt. Een zo hoog mogelijke meetkwaliteit tegen een betaalbare prijs. De productie wordt volledig in eigen huis verzorgt. Op deze manier wordt er gefocust op kwaliteit in plaats van massaproductie. ACIN geeft ook graag advies aan directe klanten en geïnteresseerden tijdens demonstraties, workshops en expertmeetings.

6 eenvoudige tips van ACIN

Voor kwaliteitsborgers

 • Ken én begrijp de meetapparatuur voor kwaliteitsborging
 • Let op schijnnauwkeurigheid
 • Beperk incidentele meetfouten door metingen te herhalen

Voor opdrachtgevers

 • Vraag naar verwijzingen van de kwaliteitsborger
 • Vraag specifiek naar de kwaliteit van de meetapparatuur
 • Kijk eens mee als er gemeten wordt

Waarom wordt de expertmeeting georganiseerd?

ACIN zet zich in voor kwaliteitsborging. Om kwaliteitscontroles goed te kunnen uitvoeren heb je niet alleen hoogwaardige meetapparatuur nodig. Het is veel belangrijker om de meetapparatuur te kennen én te begrijpen. Elk meetinstrument heeft beperkingen. Bepaalde meetomstandigheden hebben namelijk invloed de resultaten. De meest voorkomende fout is dat meetspecialisten de juiste apparatuur wel hebben, maar toch niet altijd weten waar ze mee bezig zijn.

Informatie expertmeeting

Locatie: Ede
Datum: 5 juli 2022 – 15:00
Kosten leden DNA.: € gratis
Kosten niet-leden DNA.: € 17,50 excl. BTW en kosten.
Artikel met extra informatie/interview: Kennisinstituurkern
Aanmelden via: DNA In de Bouw
  Cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping
  0